Brak Marije Braun u ZKM-u

07.01.2010. Print | Pošalji link

Zagrebačko kazalište mladih u svojoj velikoj dvorani Istra danas, 7. siječnja, na rasporedu ima 'Brak Marije Braun', predstavu koju je prema istoimenom filmu Reinera Wernera Fassbindera postavila Tea Alagić Vlašić.

Redateljica zanimljive biografije, koja ju je od Mostara preko Praga i Londona dovela do New Yorka, gdje danas većinom radi, za dio Fassbinderove trilogije o poratnoj Njemačkoj odlučila se, tvrdi, jer je i Hrvatska danas u sličnoj situaciji. Priča o ženi koja izgubi supruga u ratu, da bi ga kasnije pronašla nakon što je odlučila probiti se kroz život bez njega, svojevrsna je saga o preživljavanju u nesklonim vremenima ponovnog uzdizanja svjetske sile i o običnim ljudima u neobičnim okolnostima - jer one iz njih izvlače i najbolje i najgore.

U predstavi koja podsjeća na ZKM-ove devedesete, uigranu ekipu predvodi Katarina Bistrović Darvaš u naslovnoj ulozi. U ostalim ulogama nastupaju Frano Mašković, Suzana Nikolić, Krešimir Mikić, Zoran Čubrilo, Doris Šarić-Kukuljica, Damir Šaban, Urša Raukar i drugi. Početak je u 20 sati.

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici