Generacija 91. – 95. u ZKM-u

12.01.2010. Print | Pošalji link

U domaćim je kazalištima nerijetko slučaj da manja produkcija gurnuta u manju dvoranu postane možda i najvažnija u sezoni, ako ne i u nekoliko njih. Jedna od takvih predstava, sudeći po reakcijama, je i 'Generacija 91. – 95.' Koju je prema motivima romana Borisa Dežulovića 'Jebo sad hiljadu dinara' s mlađahnom ekipom postavio Borut Šeparović. 

Osnivač i ideolog izvedbene skupine, a danas brenda Montažstroj okupio je preko audicije na Facebooku dječake, ili mladiće, rođene u ratnim godinama, kako bi s njima ponovio nekoliko ratnih situacija i, što je još važnije, onih iz pozadine ratnih djelovanja. Ukratko, 'Generacija 91. – 95.' spoj je rane faze Montažstroja, sa srčanim izvođačima kod kojih je zanos važniji od tehnike, i javnog čitanja Dežulovićevih 'Pjesama iz Lore', sasvim posebnog svjedočanstva ratnih zločina na pravoj strani. 

Predstavu će 12. siječnja s početkom u 20 sati u dvorani Polanec Zagrebačkog kazališta mladih izvesti Aldin Kasumović, Andrej Kopčok, Andrej Vesel, Bernard Tomić, Dario Stajčić, Filip Jurković, Ivan Fedor, Ivan Pašalić, Luka Šulje, Matija Čigir, Matija Šakoranja, Nikola Nedić i Svebor Kamenski Bačun. Reprize su na rasporedu još 13. i 14. siječnja, u isto vrijeme i na istom mjestu.  Nikako ne propustiti!

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici