Vodoinstalater u &TD-u

13.01.2010. Print | Pošalji link

Jedna od najuspjelijih produkcija prošlogodišnjeg Muzičkog Biennala Zagreb bio je 'Vodoinstalater', komorni balet prema motivima iz pripovjetki francuskog pisca Borisa Viana. Autori baleta - koreografkinja Natalija Manojlović i skladatelj Goran Tudor - pritom nisu u kazališni medij doslovno prenijeli sadržaje iz zbirke 'Mravci', nego su na temelju njih stvorili novi libreto prepoznatljivo vianovskog ozračja.

'Vodoinstalater' je, kako ga definiraju Manojlović i Tudor, kolodovor na kojem se sijeku putevi glazbenog materijala, u izvedbi pet glazbala, petero glazbenika i jednog laptopa, s libretom kojeg pokretom tumače dvije izvođačice, dvojica izvođača i jedan most. Predstava je u konačnici potresna priča o mjestima i vremenima koje rat nikada nije zahvatio, pa su ona morala zahvatiti njega. To je i priča o susjedskim odnosima i povijesti maltretiranja, o vojnicima na konjaku, kurvama u bunilu, o studentima u vodi do koljena i djevojčicama u minskom polju.

Teatar &TD svog 'Vodoinstalatera' i dalje povremeno izvodi, pa predstavu tako u najnovijem bloku možete večeras, 13. siječnja, s početkom u 20 sati, a u Polukružnoj dvorani tog kazališta. Isti termin vrijedi i za sutra.

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici