Monument to Transformation u Galeriji Miroslav Kraljević

20.01.2010. Print | Pošalji link

Izložba 'Monument to Transformation' dio je istoimenog interdisciplinarnog projekta Zbyneka Baladrana i Vita Havraneka koji se odvija od 2006. godine putem izložbi, diskusija, produciranja umjetničkih radova i teorijskih tekstova te web stranice. Pojedini dijelovi projekta realizirani su u više međunarodnih institucija, a na zagrebačkoj će izložbi biti predstavljeni radovi Artura Zmijewskog, Lise Harlev, Angguna Priamboda, Fernanda Sancheza Castille, Anibala Lopeza, Lie Perjovschi, Lid e Abdul, Ivana Moudova, Jirija Kovande i Ericka Beltrana.

Prema riječima autorâ, "izložba predstavlja rezultat dvogodišnjeg istraživanja 'socijalne transformacije'. Zamišljena je kao imaginativni i analitički prostor koji, promatran s distance, omogućuje posjetitelju uočavanje i reflektiranje procesa promjena započetih padom Željezne zavjese i prisutnih u određenoj mjeri do danas. Temi se pristupa s idejom o osjećaju iskonske povezanosti s promjenama - na neki ih način sami formiramo, a i njihovi učinci tiču se nas samih. Izložba predstavlja grupu teorijskih i umjetničkih produkata sa zajedničkim ishodištem u određenom vremenu i prostoru koji predstavljaju sumu prošlih radnji. Motiv zajedničkog povratka u prošlost je potreba za dokidanjem jasnoće i konačnosti perspektive 'transformacije' koju stječemo osobnim iskustvom."

'Monument to Transformation' otvara se u Galeriji Miroslav Kraljević večeras, 20. siječnja, u 19 sati, a otvorenom ostaje točno mjeses dana - do 20. veljače.

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici