M Butterfly na Sceni Gorica

22.01.2010. Print | Pošalji link

Gotovo da i više ne treba napominjati da se jedno od najzanimljivijih zagrebačkih kazališta nalazi u - Velikoj Gorici. Ono, naravno, nije zagrebačko, ali činjenica je da publika iz metropole sve više, uglavnom s vrlo dobrim razlozima, posjećuje predstave na Sceni Gorica.

Jedna od zanimljivijih predstava u tom kazalištu je i 'M Butterfly'. Naslov je skoro pa jednak onome čuvene Puccinijeve opere, a predstava ima i gotovo istu žanrovsku odrednicu. Naime, riječ je o 'break operi', koju autorski potpisuje koreograf i, naravno, brejker Vladimir Atomic Smud. Njegova je ideja bila kroz medij break dancea prepričati općepoznatu priču, ali s radnjom premještenom u suvremeni Japan.

Kostime potpisuje Oliver Jularić, a scenografiju Tomislav Ćurković, koji je ujedno, zajedno s Franjom Butkovićem, napisao i glazbu. Osim sâmog autora i koreografa Vladimira Atomica Smuda, predstavu izvode još i Karolina Šuša, Elvis Hodžić, Martina Drezga i Filip Užarević. Predstavu na Sceni Gorica možete vidjeti večeras, 22. siječnja, s početkom u 20 sati.

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici