Livio Badurina nagrađen za ulogu Laure!

27.06.2007. Print | Pošalji link

Kraj sezone valja obilježiti neki svečanim događajem, pa su tako u Hrvatskom narodnom kazalištu danas uručene godišnje nagrade koje ta kazališna kuća dodjeljuje za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja.

U Baletu nije bilo posebnih iznenađenja – nagrade su otišle u ruke mlade zvijezde u usponu Pavle Mikolavčić, te veterana među prvacima toga ansambla Iliru Kerniju. Žiri zadužen za operu odabrao je pak Ceciliju Car na temelju njene interpretacije Madame de Croissy u "Razgovorima karmelićanki", te Kirila Manolova, kao tumača Figara u "Seviljskom brijaču". Svakako je pritom zanimljivo pripomenuti kako je oboje tih pjevače u tim operama nastupalo u drugim, a ne u premijernim postavama.

Ipak, vijest dana dolazi iz Drame. Naime, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Luka Dragić za ulogu Johna u "Važno je zvati se Ernest", nagrada "Mila Dimitrijević" za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Liviju Badurini, odnosno Lauri u Držićevom "Dundu Maroju". Naime, za razliku od, recimo, Oscara, kod kojeg postoje kategorije za najboljeg glumca i glumicu, HNK svoje nagrade dodjeljuje za najbolje muške i ženske uloge, a u tom je pogledu Livio Badurina očito ove sezone nadmašio sve svoje kolegice.

Pročitajte i ...
Držićeva kletva Gradu Teatru
Sve je spremno za početak 59. Dubrovačkih ljetnih igara
Držiću posvećene 59. Dubrovačke ljetne igre
Sraz Držića i modernista na 32. Danima satire
Kazalište - godišnji pregled 2007.
Opera za tri groša - Krešimir Dolenčić
Britak, žestok i grub Držić na Ljetnim igrama

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici