MSU dobio novu staru ravnateljicu

18.05.2007. Print | Pošalji link

Prošlog tjedna predloženi zaključak gradskog Odbora za izbor i imenovanja jučer je na sjednici Gradske skupštine i prihvaćen.

Time je barem zasad formalno završena priča oko naječaja za novog ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti. Nakon dva odrađena mandata na čelu MSU-a, Snježana Pintarić ostaje na funkciji vršiteljice dužnosti, i to do ponovljenog natječaja za imenovanje, ili najkasnije godinu dana. U samoj je proceduri izbora dosad bilo nekoliko naglih preokreta. Nakon što su se za to mjesto kandidirali Snježana Pintarić i Mladen Lučić, te nakon ostavke akademika Velimira Neidhardta iz Upravnog vijeća MSU-a, sastav tog tijela čak se dvaput mijenjao. Prvi put smjenom jedne članice vijeća kojom su oslobođena mjesta za Damira Sokića i Vatroslava Kuliša, i drugi put, kada je na mjesto Marije Gattin u vijeće kao treći član ušao Tihomir Milovac.

Stručno vijeće Muzeja suvremene umjetnosti većinom je glasova dalo podršku Snježani Pintarić, no nekoliko dana kasnije Upravno je vijeće suprotno tom mišljenju Gradskom odboru za izbor i imenovanja predložilo drugog kandidata - Mladena Lučića. Iznenađujući je pak obrat uslijedio kada se Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport nije suglasio s prijedlogom Upravnog vijeća. Ured je svoje mišljenje službeno obrazložio ocjenom kako «ravnatelj Muzeja osim stručnih poznavanja nacionalne kulturne scene mora biti i iznimnih organizacijskih te upravljačkih sposobnosti u skladu sa suvremenim svjetskim kretanjima unutar muzejske djelatnosti, ali i cjelokupne suvremene kulturne scene». Jednako tako, istaknuto je i da je «u ovom trenutku iznimno važno za Muzej organizacijski dovršiti započetu gradnju zgrade Muzeja, zaštitu i pripremu fundusa za stalni postav kao i ostale poslove vezane uz skoro otvorenje Muzeja».

Sukladno mišljenju Ureda, Odbor za izbor i imenovanja je utvrdio Prijedlog zaključka o imenovanju mr.sc. Snježane Pintarić za v.d.-a ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti, a taj je zaključak jučer potvrđen i u Gradskoj skupštini. Pintarić, koja do idućeg natječaja ostaje na čelu MSU-a, u kratkom razgovoru nije nam mogla potvrditi kada će isti biti otvoren u novoj zgradi. Naime, rok do jeseni 2007. koji se spominjao u ranijim najavama, već se odavno ne uzima kao realan, ali vrlo je izgledno da će ga v.d. ravnateljica unutar ovog produženog mandata ipak otvoriti, kao i da će stalni postav biti realiziran prema prijedlogu stručne koncepcije kustosa muzeja Nade Beroš i Tihomira Milovca. Nezadovoljan spomenutim zaključkom Gradskog ureda i Odbora za izbor i imenovanje, član Upravnog vijeća MSU-a Damir Sokić nove je skandale već najavio, tako da će priča sasvim sigurno imati nastavke.

Pročitajte i ...
HDLU dobio novu-staru upravu
Damir Sokić – HDLU je počeo funkcionirati kao 'tajno društvo'!
Je li HDLU 'tajno društvo'?
Trijenale hrvatskog kiparstva 2009.
'Dim oslobađa' Damira Sokića
'Rauch macht frei' Damira Sokića u Gliptoteci HAZU
MSU i dalje bez ravnatelja
Kinetizam u Umjetničkom Paviljonu
Kinetizam od početka do danas
Nastavak političkih muljaža oko MSU-a: tko je kome koga prodao?

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici