Objavljen natječaj za nagradu Radoslav Putar

08.02.2008. Print | Pošalji link

Godišnji ciklus Nagrade Radoslav Putar upravo je započeo – objavljen je novi natječaj, nakon kojeg za nekoliko mjeseci slijedi Finalna izložba, i tako dalje, tempom i redoslijedom ustaljenim još od osnivanja nagrade 2002. godine.

Putar i dalje ostaje jedina godišnja nagrada za mlade umjetnike do 35 godina u Hrvatskoj, a u obzir za natječaj dolaze djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, novih medija i perfomansa.

M: Po završetku natječaja, žiri, čiji je član po običaju i prošlogodišnji pobjednik, a to je ove godine Vedran Perkov, bira četvero finalista koji će se zajednički predstaviti na Finalnoj izložbi u Galeriji Galženica početkom lipnja. Specifičnost je nagrade da već sam ulazak u finale mnogi finalisti upisuju u svoje umjetničke biografije, ali samo jedan od njih će biti nagrađen šestotjednim studijskim boravkom u prestižnoj instituciji ISCP u New Yorku, kao i samostalnom izložbom u Galeriji Miroslav Kraljević iduće godine. Natječaj je otvoren zaključno do 30. ožujka, a detalje o nagradi, kao i propozicijama jučer objavljenog natječaja, pronaći ćete na adresi www.nagradaputar.scca.hr.

(M.G.)

Pročitajte i ...
I speak true things - Marko Tadić
'Finale 2009!' - nagrada Radoslav Putar
Sve o medernizmu u praksi
'Modernizam u praksi' Feđe Vukića
Otočka karta - skupna izložba
Marko Tadić - novi dobitnik nagrade Putar
Marko Tadić – dobitnik nagrade Radoslav Putar za 2008.
Marko Tadić dobitnik je nagrade Radoslav Putar
Salon revolucije
Revolucija na Salonu mladih

Anketa

Kako ste dosurfali do adrese Dnevni Kulturni Info?

Preko linka u emailu
Preko linka na netu
Čuo/čula sam o tome na Radiju 101
Ja uopće nisam na ovoj stranici